2004

Höstmöte

Den 12 november träffades vi hos Bosse i Ursvik.

Vi började med en whisky före maten, en Famous Groose, som Bosse slog upp från en 4,5 litersflaska.
Sen blev det middag med en god förrätt på räkor, gott kryddade och som huvudrätt Chili con Carne. Sen kaffe och hembakat .
Efter det gick vi upp till baren och tittade på bilder från Skottlandsresan. Samtidigt avnjöt vi några julöl och nån whisky emellanåt.
Efter visningen hade vi ett möte där vi bl.a. beslöt att avsluta den nuvarande formen av Pactum och i stället vid varje sammankomst bestämma att en person arrangerar nästa och när det skall ske.

Här är bilder från höstfesten.

 

Resa till Skottland 2004

Vy över Macallan med omgivning Resan till Skottland blev till Aberdeen den 14 - 17 maj.
På fredagen flög vi till Aberdeen via London Heathrow. Tog en taxi till hotellet där vi checkade in och sen gick en tur i Aberdeen och letade efter något att äta.
På lördagen åkte vi en "Whisky-tur" till fyra destillerier i Speyside-området där vi fick guidning och whiskyprovning. Stathisla, Glen Grant, Macallan och Glenfiddich.

Innan Macallan stannade vi och åt en lunch bestående av sandwischar och öl.
Efter distillerierna åkte vi till en whiskyshop i Dufftown. Innehavarinnan, Fiona, en jättetrevlig kvinna, bjöd på fyra sorters whisky och kom med mycket information om sorterna.
På kvällen gick vi bl.a. till en Kinarestaurang och sen till puben Prince of Wales.

På söndagen gick vi till Old Aberdeen, med Aberdeen University och gammal bebyggelse och små pitoreska gator. En fin park gick vi till och till River Don där barn och vuxna höll på med forspaddling.
Efter det gick vi till en pub där vi tog några öl och åt bl.a. Yorkshire pudding.
På kvällen gick vi troget till puben Prince of Wales. Där hade vi tur att få uppleva en otrolig musikkväll med musiker som kom dit och spelade skotsk folkmusik bland annat. En tradition som de har varje söndagskväll, där vem som vill får komma med och spela. Otrolig stämning.

På måndagen var det dags att packa, skriva vykorten och åka till flygplatsen med samma taxi, förbokad, som vi åkte från flygplatsen med. Flygresan till London blev också en upplevelse med en flygvärdinna som var ovanligt trevlig och pratsam. När hon fick veta att vi var svenskar så smusslade hon till oss varsin extra whisky. Hon visste vad svenskarna ville ha :-)

Allting fungerade under resan, flyg, hotellbokning, whiskyresan, vädret. Det känns skönt när allt fungerar.

Här är bilder från resan.

Årsmöte 2004

Årsmötet den 11 februari hölls hemma hos Lasse. Vi började med smörgåstårta och Nils Oscars Farm Ale.
Sen fick vi kaffe och de som inte körde fick möjlighet att prova ett glas whisky, utvald från ett antal fina sorter.
Efter det började mötet. Vi beslutade att lägga ned klubben i nuvarande form och det skall ske i samband med en resa. Vi kom överens om en resa till Edinburgh i maj om det går att boka på lämpligt sätt.

Senast ändrad den 1 juli 2005